Smer logo
 

Daňových úradníkov zadržali policajti!

ŠTÚROVO - Zamestnanci Daňového úradu v Štúrove, ktorým v pondelok kukláči prehľadávali byty, sú už zadržaní a obvinení z trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa, prijímania úplatku a podplácania. Potvrdil to hovorca policajného prezídia Martin Korch. Štyria obvinení Kornélia F. (48), Edita D. (45), Imrich T. (39) a Arnold Cs. (41) pracujú na daňovom úrade ako kontrolóri, piata Mária F. je správkyňa dane.

Kontrolóri urobili podľa polície najmenej šesť kontrol u daňovníka tak, že za úplatok schválili uplatnenie nároku na vrátenie dane, hoci vedeli, že je to neoprávnené. „Ani v jednom prípade nevykonali kontroly v súlade so svojimi povinnosťami,“ povedal M. Korch. Daňový úrad v Štúrove tak neoprávnene vrátil DPH v sume takmer 13 miliónov Sk! Na pondelňajšej policajnej akcii Kobra sa zúčastnilo 80 policajtov. Urobili šesť domových prehliadok a zaistili pritom viac ako 1,5 milióna Sk. Podnet na políciu dal Protikorupčný odbor daňového ústredia, kde podozrivých úradníkov už dlhšie sledovali.

Paradoxné je, že na Daňovom úrade v Štúrove včera akoby nikto nič nevedel o pondelňajšom incidente, keď kukláči prehľadávali byty pracovníkov úradu. Kolegovia sa báli hovoriť o zadržaných úradníkoch, a neodpovedali dokonca ani na banálne otázky o pracovných vzťahoch s nimi. „Nemôžem vám nič povedať, obráťte sa na daňové ústredie,“ pokrčila plecami zástupkyňa riaditeľky reklama

... reklama ...daňového úradu Monika Večerková s tým, že ani presne nevie, čo sa v inkriminovaný deň presne udialo. Jedným zo zadržaných je aj muž, ktorý je v meste známy tým, že sa preváža na drahých autách a často ich strieda. A to aj napriek tomu, že na jeho výplatnej páske úradníka nefiguruje ani 15-tisíc korún.

Napriek tomu podľa niektorých Štúrovčanov vystriedal viac modelov „bavorákov“ a najnovšie vraj rozšíril svoj park o model ferrari v hodnote údajne až neuveriteľných 14 miliónov korún, pričom vlastní ešte ďalšie dve béemvéčka. Včera stálo pred domom v tichej časti Štúrova, kde žije s rodinou, zaparkované bordové terénne BMW radu X3, ktoré má hodnotu asi 1,5 milióna.

Zdroj: Nový Čas