Smer logo
 

Údajného mafiána Salingera odsúdili za daňové podvody

Františka Salingera považovaného za šéfa žilinského podsvetia Krajský súd v Žiline odsúdil na osem rokov väzenia za daňové podvody. Informoval o tom bez ďalších podrobností žilinský prokurátor Stanislav Jakubčík, rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Salinger čelí v inom súdnom procese obžalobe z vraždy takzvaného bieleho koňa.

Polícia pripisuje Salingerovi aj niekoľko ďalších vrážd. Tento týždeň ho obvinili z pokusu opakovane zorganizovať vraždu ďalšieho známeho údajného mafiána na severnom Slovensku. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí až doživotie.<br><br>V závere minulého roka sa Salinger postavil pred súd v Žiline, aby čelil inej obžalobe z vraždy takzvaného bieleho koňa, teda človeka nastrčeného na nelegálne podnikanie. Svoju vinu Salinger popieral a zatiaľ nie je jasné, kedy súd vynesie rozsudok v tomto prípade.

Podobne ako Salinger, aj ďalší údajný mafián Mikuláš Černák čelil viacerým obžalobám z vrážd. Zatiaľ ho však súdy za vraždu neodsúdili, osem a pol roka však už strávil za mrežami pre vydieranie.

Zdroj: ČTK • 26. februára 2009